Saturday 23 December 2017

Legenden BILAL på Arte TV i aftes



ARTE TV er en fransk-tysk TV-station, der er skabt til at forbedre forholdet mellem Frankrig og Tyskland, og udbrede landenes kultur mellem hinanden. Det betyder, at alle programmer samsendes både med fransk og tysk synkronisering/tale/voiceover/undertekster. Et fast program er debatprogrammet "28 minutter", der laves af den franske afdeling og sendes hver aften i ugens løb. Lynhurtigt oversætter man, så samme udgave kan sendes samme aften på den tyske udgave af kanalen (programmet kommer ret sent, typisk mellem kl. 3-4 om natten). Okay, pyh! Det var så 10-sekunders introen til Arte; her er årsagen:

Første gæst i programmet her i nat var den legendariske franske tegneserietegner Enki Bilal! Han har sikkert været på fransk TV før, men for os, der ikke fatter en bjælde af det franske sprog, er dette cool netop pga. de tyske undertekster (nå ja, i alt fald for os, der nogenlunde har styr på de tyske gloser. lol).

Aftenens udgave kan ses her (og bliver liggende frem til 21. februar). Bilal-delen begynder umiddelbart efter programmets start og varer omkring 10 minutter.

1 comment:

  1. Tip til den sene læser: Her den 4. maj 2018 har jeg netop checket, og programmet/interviewet ligger stadig frit tilgængeligt på ARTEs hjemmeside. xD

    ReplyDelete