Saturday, 14 May 2022

Spørg enhver stor vred abekat og han vil fortælle Dem, at det værste er at blive ignoreret (i en sådan grad at ens blad går ind efter sølle fire numre)Selv som gammel tegneseriesamler falder man nogle gange over danske ting fra 70'erne, som man end ikke havde hørt om! Via en auktion i en tegneseriesalgsgruppe på facebook i dag så jeg, at der sgu engang udkom et King Kong-blad i Danmark, som Interpresse udsendte i slutningen af 70'erne! Nærmere bestemt 1978. Jeg er ret sikker på, at jeg aldrig har set det blad før. 

Det solgte åbenbart ikke særlig godt - Pegasus har i alt fald kun fire numre listet (det samme som sælgeren). IP skulle have været hurtigere og udsendt bladet et par år tidligere, så det var kommet i kølvandet på den remake af filmen KING KONG, som kørte i bifferne i 1976. Interpresse genudsendte godt nok året efter (altså i 1977) et King Kong-album, som Williams forlag havde udsendt tilbage i 1974, og som endda var en genudgivelse i sig selv, nemlig af en udgave fra forlaget IK, som kom tilbage i 1970. 

Sjovt nok ser det ud til, at IP's udgave fra 1977 må have solgt pænt fint - der kom i alt fald et 2. oplag. Men i 1978 har folk vel glemt alt om filmen. Den skulle i øvrigt ikke være særlig god (men jeg har in all fairness ikke set den). 

Fire år tidligere (i 1974) havde Williams i øvrigt også udsendt et nummer af Bonga, men det har sådan set ikke noget med det hele at gøre - ud over at der tydeligvis er tale om en King Kong-klon.

IK's originalalforside fra 1970
- genoptrykt hele tre gange


No comments:

Post a Comment